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Role of vitamin D in COVID-19 mortality rates Papel de la vitamina D en las tasas de mortalidad de COVID-19

12/05/2020 · Muestre el texto original traduce automáticamente

Researchers have discovered a strong correlation between severe vitamin D deficiency and mortality rate.

They noted that patients from countries with high COVID-19 mortality rates, such as Italy, Spain and the UK, had lower levels of vitamin D than patients in regions that were not as severely affected.

The researchers also found that increasing vitamin D serum levels may reduce the incidence and severity of complications due to influenza, pneumonia and COVID-19.

It was noted that the average level of vitamin D in each country was strongly associated with the number of cases and mortality, respectively. Vitamin D levels are very low in the aging population, especially in Spain, Italy and Switzerland, this is also the most risky population group for COVID-19.

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More info:

1. DANESHKHAH, Ali, et al. The Possible Role of Vitamin D in Suppressing Cytokine Storm and Associated Mortality in COVID-19 Patients. medRxiv, 2020

2. Grant, William B., et al. “Vitamin D supplementation could prevent and treat influenza, coronavirus, and pneumonia infections.” (2020)

3. Ilie, P. C., S. Stefanescu, and L. Smith. “The role of Vitamin D in the prevention of Coronavirus Disease 2019 infection and mortality.” (2020)

Los investigadores han descubierto una fuerte correlación entre la deficiencia grave de vitamina D y la tasa de mortalidad.

Señalaron que los pacientes de países con altas tasas de mortalidad DE COVID-19, como Italia, España y el Reino Unido, tenían niveles más bajos de vitamina D que los pacientes de regiones que no se vieron tan gravemente afectadas.

Los investigadores también encontraron que el aumento de los niveles séricos de vitamina D puede reducir la incidencia y la gravedad de las complicaciones debidas a la gripe, la neumonía y el COVID-19.

Se observó que el nivel medio de vitamina D en cada país estaba fuertemente asociado con el número de casos y la mortalidad, respectivamente. Los niveles de vitamina D son muy bajos en la población envejecida, especialmente en España, Italia y Suiza, este es también el grupo de población más arriesgado para COVID-19.

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Más información:

1. DANESHKHAH, Ali, et al. El posible papel de la vitamina D en la supresión de la tormenta de citoquinas y la mortalidad asociada en pacientes CON COVID-19. medRxiv, 2020

2. Grant, William B"La suplementación con vitamina D podría prevenir y tratar las infecciones por gripe, coronavirus y neumonía." (2020)

3. Ilie, P.C.S. Stefanescu, y L. Smith. "El papel de la vitamina D en la prevención de la infección por coronavirus 2019 y la mortalidad." (2020)

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